Activiteiten informatie 2017 - 2018

Geplaatst 23 Februari 2016

 

ACTIVITITEITEN UITGELICHT PER DAG!

 

MAANDAG:

 

Aerobics voor vrouwen.

Werken aan je conditie, uithoudingsvermogen en spierkracht op opzwepende muziek. Geschikt voor alle leeftijden en niveaus. U hoeft alleen maar makkelijke kleding, en handdoek en een flesje water mee te nemen. Docent is Marjon van der Laan.

 

Sonja’s Dance Work-out 50+

Elke maandagochtend is er Sonja’s Dance Work-out 50+. Er zijn twee groepen. Ben je 50+ vrouw en wil je iets aan je conditie doen? En vind je bewegen op muziek in een enthousiaste groep leuk? Dan is dit iets voor u. Docent is Sonja Thie.

 

 Computerles.

De lessen zijn bedoeld voor beginners, gevorderden en ouderen. Ervaren docenten helpen je met zaken als e-mailen, informatie zoeken, foto bewerking etc. etc. geen vraag is ons onbekend. U kunt uw eigen laptop, smartphone of tablet meenemen. Er zijn ook computers aanwezig en gratis wifi. Docenten zijn Ben Hollander en Jan Vrieze.

 

Dru Yoga.

De basis van Dru Yoga is een totaalvisie op lichaam een geest. Het gaat om de mens als geheel. In Dry Yoga worden alle aspecten van de mens aangesproken, van fysiek tot spiritueel.  Het gaat om het onderzoeken van je eigen mogelijkheden en grenzen. Om openstaan voor wie je bent, voor je eigen natuur. En om je van daaruit verder te ontwikkelen, als vanzelf. Er zijn twee groepen. Docent is Srivalli Veltjen.

 

Huiskamerproject.

Voor kinderen uit groep 6,7, en 8 van de scholen de Pendinge, de Wegwijzer of de Bisschop Bekkerschool een veilige plek en een zinvolle vrijetijdsbesteding na schooltijd.

 

Spaans voor beginners.

Op maandagavond is er een cursus Spaans voor beginners, waarbij de nadruk ligt op de dagelijkse conversatie. Ook zal de Spaanse cultuur ter sprake komen. Docent is Malleck Castelein.

 


 

DINSDAG:

 

MBVO*

Gymnastiek voor volwassen.

Ook geschikt voor ouderen die gebruik maken van een rollator. Onder deskundige leiding van Maria Girbes.

Country Line Dancing.

Line Dancing de naam zegt het al. Dansen in lijn of op een rij. Alle dansers maken gelijktijdig dezelfde bewegingen. Je danst alleen en toch met zijn allen, er is geen leeftijd aan verbonden. Iedereen kan het doen. Bij het Line dansen heb je geen partner nodig zoals bij het stijldansen. Docent is Maria Girbes.

 

Computerles.

In de ochtend is er een individuele computerles.

 

Huiskamerproject.

Voor kinderen uit groep 6,7, en 8 van de scholen de Pendinge, de Wegwijzer of de Bisschop Bekkerschool een veilige plek en een zinvolle vrijetijdsbesteding na schooltijd.

 

Spaans voor gevorderden.

Spreek je al een aardig woordje Spaans? Kun je je goed redden in de supermarkt en bij de camping receptie en wil je wel wat meer te vertellen hebben in het Spaans. Kom dan naar de cursus Spaans voor gevorderden. Docent is Malleck Kastelein.

 


 

WOENSDAG:

 

Schilderen.

De lessen zijn gebaseerd op de vraag van de cursisten. Ik luister naar wat jij nodig hebt. Zo hoef ik niet allerlei onnodige informatie in jou te stoppen. Maar haal ik uit jou wat er in zit. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Naast het lesprogramma bied ik het traject “the Artist way” aan. Het mooiste is dat jij zelf na moet denken over wat je bij mij wilt leren. Ik werk met acrylverf en houtskool. Komend seizoen ga ik met thema’s werken. Ik daag jullie graag uit om een stap buiten je comfortzone te zetten en te groeien.

 

MBVO*

Sport en Spel (sporthal)

In de sporthal is een gezellige groep Sport en Spel. Er wordt begonnen met een warming-up, daarna wordt de groep gesplitst in tweeën waarbij zij een balspel gaan doen. Van 13.00 – 13.30 uur is er een koffiepauze waar men kan bijpraten met elkaar. Docent is Marjan Zondervan

 

Computerles.

Er is een computerinloop waar u terecht kunt met al uw vragen op computergebied. Er is begeleiding aanwezig. Ook wordt er computerles gegeven.

 


 

DONDERDAG:

 

Aerobics voor vrouwen.

Werken aan je conditie, uithoudingsvermogen en spierkracht op opzwepende muziek. Geschikt voor alle leeftijden en niveaus. U hoeft alleen maar makkelijke kleding, en handdoek en een flesje water mee te nemen. Docent is Marjon van der Laan.

 

MBVO* Gymnastiek.

De les duurt 50 minuten en er wordt van alles gedaan, zoals bewegen op muziek, werken met ballen en knotsen en ringen. Na de les wordt er gezellig met z’n allen koffie gedronken. Docent is Jeanette Toxopeus.

 

Computerles.

In de middag is er een individuele computerles.

 

Tai Chi.

Tai Chi voor 55 plussers. Tai Chi bestaat uit eenvoudige, rustige bewegingen die met aandacht worden gedaan. Ze zijn goed voor de lichamelijke conditie en voor het mentale evenwicht. Het eerste half uur doen we zittende oefeningen en de tweede half uur zijn er staande bewegingen. Docent is Jan Top

 

Huiskamerproject.

De huiskamer biedt voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de bassischolen de Pendinghe, de wegwijzer of de Bisschop Beckersschool een veilige en een zinvolle vrijetijdsbesteding na schooltijd.

 


 VRIJDAG:

 MBVO* Gym

De eerste groep begint met een warming-up, daarna bewegen op muziek en dan conditietraining. Als cooling-down vindt stretchen plaats: het strekken van spieren in rusttoestand.

Voor de tweede groep verloopt het iets rustiger omdat hier de leeftijd ook hoger ligt. Ook mensen met een rollator kunnen hieraan meedoen.

 De derde groep, die is in de sporthal een heeft een stevig tempo.

 -          Mannen van ongeveer 60 maar nog geen 100 jaar zijn van harte welkom.

 -          Onder deskundige begeleiding kun je eerst gymmen en daarna, indien je wenst, aansluitend een partijtje volleybal spelen.

 -          Kom dan eens kijken bij de Gym & Volleybalgroep.

 Om 15.15 uur gaat deze groep volleyballen. Uw docent is Joukje Bloemhof. 

 * Meer bewegen voor ouderen